Bergans of Norway vernieuwt het succesrijke vlaggenschip ‘Rondane’

Bergans of Norway vernieuwt het succesrijke vlaggenschip ‘Rondane’

Bergans of Norway vernieuwt de succesrijk vlaggenschip ‘Rondane’. De Rondane serie heeft 9 verschillende modellen in de groottes van 6 tot 65 liter met uiteenlopende toepassingen. De collectie biedt zowel een klassieke trekker als kleinere modellen voor de multisporter, trailruner en mountainbiker. Alle modellen hebben een binnen hun klasse gering gewicht.

De nieuwe innovatie van de Rondane is vooral te vinden in het draagsysteem en in het draagcomfort. Bergans heeft de Rondane zo aangepast dat deze de gebruiker niet hindert tijdens zijn of haar persoonlijke uitdaging. Zowel de 6 als de 12 liter Rondane beschikken over het nieuwe draagsysteem, het ‘Bergans Rock Steady Stability System’. Het systeem zorgt ervoor dat het op- en neer bewegen van rugzak wordt geminimaliseerd zodat de gebruiker vrij kan bewegen.

Aan de onderzijde van de rugzak loopt een doorlopende elastische riem welke binnen enkele seconden te installeren is en maximale stabilisatie geeft. Interne tests hebben een afname van de G-krachten tot 50% aangetoond. Het RS3 System was eveneens genomineerd voor de Scandinavian Outdoor Award (SOA).

Gegevens

Materiaal: Nylon 420D Velocity/ Nylon 210D Velocity
Afmetingen: 6 liter / 12 liter
Gewicht: 410g / 440g (resp. 570g / 600g incl. drinksysteem)
Verkoopprijs: 80,- a €85,-