De eerste Nederlandse vrouwenexpeditie in de Himalaya

De eerste Nederlandse vrouwenexpeditie in de Himalaya

Inspirerend en spannend reis- en klimavontuur. Zes Nederlandse vrouwen beklimmen, zonder hulp van Sherpa’s of andere klimmers, een ruim 7.000 meter hoge bergtop in de Himalaya en zijn daarmee de eerste Nederlandse vrouwenexpeditie.

Deze expeditie van 1988 was een unicum en niet zonder gevaar; onstuimig weer, lawines, gletsjerspleten, steenslag en staalhard ijs. Het verhaal krijgt diepgang en actualiteit doordat het verweven is met de kennis en inzichten van nu. Behalve om de fysieke prestatie gaat het om de interactie binnen het klimteam. Wat doet het nemen van extreme risico’s en het afhankelijk zijn van elkaar met je? Is een expeditie met alleen vrouwen écht iets anders dan een gemengd- of mannenteam? Is er onderlinge empathie en saamhorigheid of blijven de deelnemers eenlingen met slechts één doel: de top?

Chamlang - De eerste Nederlandse vrouwenexpeditie. Bestel hier

Wetenschappelijke bewezen methode om nog sneller en fitter te worden

Wil jij je gezonder en fitter voelen, een (nog) betere conditie krijgen, je energie, concentratie en mentale focus verbeteren en beter presteren tijdens het sporten? Dat kan allemaal door een andere manier van ademhalen waardoor de zuurstofvoorziening in je hele lichaam verbetert. Door minder adem te halen, wordt zuurstof beter afgeleverd aan spieren, organen en weefsels.

Zuurstofwinst geeft je de kennis en vaardigheden om de zuurstofvoorziening in je lichaam te optimaliseren. Het is een simpele, wetenschappelijk bewezen methode voor recreatieve en professionele sporters en voor iedereen die meer wil weten over de effecten van ademhaling op onze gezondheid.

Zuurstofwinst - over Oxegen Advantage. Bestel hier