Respect the Mountains overgenomen door de Internationale Klim-en Bergsport Federatie (UIAA)

Respect the Mountains overgenomen door de Internationale Klim-en Bergsport Federatie (UIAA)

Het was een grote teleurstelling dat in juni 2015 de conclusie getrokken moest worden dat Respect the Mountain in haar huidige vorm niet meer voortgezet kon worden. De gezamenlijke inspanningen van de Respect the Mountains community in de afgelopen tien jaar hebben enorm bijgedragen aan het behoud van de bergen, en als organisatie zijn we altijd trouw gebleven aan onze missie om duurzaam bergtoerisme te promoten.

Daarom heeft de leiding van Respect the Mountains besloten om een nieuw avontuur aan te gaan. De International Klim en Bergsport Federatie (UIAA) heeft voorgesteld om de visie en missie van Respect the Mountains met hetzelfde enthousiasme voort te zetten om een blijvende impact te creëren in het bergtoerisme, en we zijn dan ook zeer trots om aan te kondigen dat per 22 september 2015, Respect the Mountains is overgenomen door de UIAA.

Dit is een positieve nieuwe stap voor de organisatie, en de huidige partners van Respect the Mountains zijn toegewijd om de waarden en reputatie van de organisatie hoog te houden en naar een internationaal niveau te tillen. Het hoofdkwartier verhuist naar Bern, in het hart van de Europese Alpen: een cruciale lokatie om de bergindustrie beter van dienst te kunnen zijn in hun missie om duurzamer te worden, zodat ook toekomstige generaties net zo kunnen genieten van de bergen als wijzelf.