Sofie Lenaerts, de eerste Belgische vrouw die Seven Summits beklimt

Sofie Lenaerts, de eerste Belgische vrouw die Seven Summits beklimt

In het dagelijkse leven is Sofie Lenaerts politie-inspecteur en tv-gezicht, in haar vrije tijd echter is deze 44-jarige sportieveling een fervent bergbeklimster. Niet zonder succes overigens want Sofie beklom de hoogste bergtoppen van elk continent, de seven summits.

De Mount Vinson als laatste doel


De laatste bergtop die Sofie Lenaerts moest bereiken, was die van de Mount Vinson in Antartica. Na een klim van 11 uur bij temperaturen tussen -30 en -40 en een zeer beperkt zicht, bereikte het gezelschap de top en kon de laatste te beklimmen bergtop voor het bereiken van de "7 mythische toppen" afgevinkt worden van het lijstje. Bijkomende uitdaging is de afdaling die onder zware weersomstandigheden zal gebeuren.

10 jaar tijd

Nadat Sofie Lenaerts op amper 10 jaar tijd haar doel bereikte, maken emoties van zowel blijdschap als teleurstelling zich van haar meester. Blijdschap uiteraard voor het bereiken van haar doel, teleurstelling omdat aan de mooie reis hiermee een einde gekomen is. Stilzitten doet Sofie echter niet, ze is reeds aan het nadenken over haar volgende doelen. Het laatste hebben we er ongetwijfeld nog niet van gehoord.

Sofie aan het trainen

Lees meer en bron: 8000unlimited & VRT.