Waar op letten bij aanschaf van een slaapzak

slaapzak rugzak
Advertentie
Waar op letten bij aanschaf van een slaapzak

Wie een slaapzak wil gaan kopen zal rekening moeten houden met een aantal factoren, die van invloed zijn bij het aanschaffen van een slaapzak. Waarvoor ga je de slaapzak gebruiken? Een belangrijke vraag, want daar stem je voornamelijk jouw keuze op af. Dit is onder andere afhankelijk van hoe je reist en op welke plek jij de slaapzak nodig hebt. Belangrijke aspecten hierbij zijn gewicht, volume en slaapcomfort.

Model slaapzak

Er bestaan twee modellen, namelijk het dekenmodel en de mummy-slaapzak. Het dekenmodel is een rechthoekige slaapzak en biedt veel ruimte aan benen en schouders. Dit heeft als voordeel dat de slaapzak voldoende bewegingsvrijheid heeft, maar minder warmte vast kan houden dan het mummy-model. Deze mummy-slaapzakken zijn veel lichter en hebben een betere isolerende werking door hun tapse vorm. Uitermate geschikt voor lagere temperaturen.

Probeer de slaapzak uit

Als je een slaapzak wil gaan kopen, dan is het verstandig om deze uit te testen in de winkel. De slaapzak moet immers de juiste lengte hebben en wat betreft de breedte kijk je naar wat jezelf het prettigste vindt. Door verschillende slaapzakken uit te testen vindt je uiteindelijk altijd de beste slaapzak die het beste bij jouw past.

Advertentie
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here